Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Spottery
Woningmarkt

Van het versturen van kaartjes naar het ontvangen van kaartjes

Zoekopdracht Spottery

De oproep van Spottery aan huizenzoekers om zich te melden om het platform te testen kwam daarom voor hen ook als geroepen. Als een verhuizing dan toch actueel werd, dan ook maar direct bekijken of ze hun droom van buiten wonen, met veel grond en privacy konden waar maken. Op basis van de eerste zoekopdracht vanuit Spottery startte de zoektocht. Online zoeken naar mooie plekjes, om deze vervolgens in het echt te bekijken. Lag het echt zo mooi, of viel het huis in het echt juist tegen? Het gezin zocht, bekeek en maakte de eindselectie. Ruim 80 handgeschreven kaartjes gingen de deur uit. 

Enthousiaste reacties

Het stel ontving ruim 20 reacties en zelfs een uitnodiging om een kop koffie te komen drinken ter kennismaking. De eerste twee reacties waren duidelijk; dankjewel voor jullie interesse, leuk dat jullie op deze manier je interesse kenbaar maken, maar we wonen er zelf er heel lang en het bevalt ons heel goed, dus helaas, we willen niet verkopen. “Wat echt opviel waren het enthousiasme van bewoners, ook als ze niet willen verkopen. De bereidheid om elkaar te helpen is zo sterk aanwezig. Dat heeft ons ook wel positief verrast.” Aldus Eilke. “We kregen zelfs een handgeschreven kaartje terug.”

Keuze voor nieuwbouw

Een paar weken na het versturen van de kaartjes was er meer succes. Een bewoner stond open voor een verkoop. “We hebben daarop direct contact gezocht met hun makelaar, die het contact verder verder op zich nam. We zijn er qua prijs uiteindelijk niet uitgekomen, helaas, maar zo leuk om te zien dat het echt een aanvulling is op je zoektocht. Na het gesprek met onze makelaar hebben we ook nog eens gekeken naar een nieuwbouwproject en zijn we uiteindelijk daar op ingeloot! Dat betekende het einde van onze zoektocht met Spottery voor de aankoop van ons nieuwe huis.”Toch eindigde het daarbij niet. 

Es 1 in Leek in de verkoop

In overleg met hun eigen makelaar (Peter’s Makelaardij te Roden) besloot het stel om via Spottery te laten weten dat hun eigen huis binnenkort beschikbaar komt om ook andere woningzoekers de gelegenheid te bieden om met een kaartje hun interesse kenbaar maken. “Maar met het verschil natuurlijk dat wij weten dat we kaartjes kunnen krijgen” lacht Eilke, “we hebben zelf heel leuke contacten opgedaan en gunnen dat anderen ook.” 

Interesse? Stuur een kaartje

Het stel maakte alvast een paar foto’s om een wat uitgebreider beeld te geven van de prachtige plek. “Binnenkort wordt een drone opname gedeeld via de sociale kanalen van de makelaar en halverwege juli komt het huis op funda.” Tot die tijd kunnen geïnteresseerden hun interesse alvast kenbaar maken door via Spottery een kaartje te sturen. Kaartje sturen om je interesse in deze woning kenbaar te maken? —> https://bit.ly/3bYqroE