Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Spottery

De ervaring van Babeth & Matthijs

Huizen die passen bij je woonwens

Babeth en Mattijs weten eigenlijk precies waar ze willen wonen en vinden een tuin heel erg belangrijk. Hun droomhuis hoeft niet groot te zijn, maar naar buiten kunnen is wel echt belangrijk, net als de wens voor een hoekhuis en het liefst in die ene leuke wijk van Groningen.

De zoekopdracht voor Babeth en Matthijs leverde een lijst met ruim honderd potentiële huizen op “Je ‘ontdekt’ hiermee ook plekken die je vooraf niet kende; leuke bijvangst!” aldus Babeth.

“Het is een erg leuk idee als je weet dat de kaartjes verstuurd zijn. En na een paar dagen kwamen allemaal mailtjes van Spottery binnen. De kaartjes werden gelezen! ”

Persoonlijk bericht

Toen het eenmaal tijd was om de kaartjes te versturen, vond Babeth het toch best lastig om het persoonlijk berichtje voor op het kaartje te schrijven. “Het voorbeeld in Spottery was prettig als basis, maar het komt heel precies. Je wilt niet te algemeen zijn. Niet te wanhopig overkomen en zeker niet pushen. Ik denk dat het persoonlijke bericht echt een bepalende succesfactor is. En je krijgt geen tweede kans dus dat is spannend."


Kaartjes worden gelezen

Babeth: Het is een erg leuk idee als je weet dat de kaartjes verstuurd zijn. En na een paar dagen kwamen allemaal mailtjes van Spottery binnen. De kaartjes werden gelezen! Echt leuk zijn de mailtjes die je ontvangt als er een match is gemaakt. Dat betekent immers dat de bewoner in gesprek wil en daar gaat het allemaal om. We hebben enkele matches gemaakt en iedere keer was het weer spannend wat er uit het contact zou voortkomen. De reacties verschilden van ‘bedankt voor je kaartje, maar we wonen er zelf zo heerlijk’ tot ‘we kijken voor jullie rond in de buurt’.” 


Prettige manier van contact

We waren al twee jaar op zoek voordat we Spottery gingen proberen.” aldus Babeth. “De huidige huizenmarkt is zo lastig, dan probeer je graag eens iets anders. We hadden niet verwacht dat deze poging ons zoveel zou opleveren. We hebben meerdere matches gemaakt, dat overtrof wel onze verwachtingen. Van enkele bewoners hebben we ook teruggekoppeld gekregen dat ze het een heel leuke manier van eerste contact maken vonden. Dat sprak ons zelf op voorhand aan zo aan. Dus prettig om te horen dat er meer mensen zo over denken.”

Huis kopen?

Een paar weken na het versturen van onze kaartjes ontvingen we nog een match-bericht van een bewoner. Daar zijn we mee in gesprek om te kijken of we hun huis kunnen kopen! Dat is ineens heel concreet. We hadden toen wel echt zoiets van ‘o jee en nu?’. Wat ons daarin erg aansprak is dat je als gebruiker van Spottery dan gewezen wordt op de mogelijkheid van aankoopbegeleiding. Hopelijk hebben we snel wel iemand nodig, want dat betekent dat de match heeft geleid tot een aankoop!” 


Ook je nieuw droomplek vinden?

Bel of mail ons voor een vrijblijvende intake. Hoe goed het werkt laten we je graag zelf ervaren. Voor een beeld hoe goed het werkt, check onderstaande stats. En, No Cure? No Pay!