Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Spottery

De ervaring van Gertjan & Ilse

Gertjan en Ilse vinden nieuw huis via Spottery

Gertjan en Ilse besloten op zoek te gaan naar een huis om samen te gaan wonen in Emmen. Toen ze de oproep van Spottery zagen, hadden ze net te horen gekregen dat het huis waren ze een bezichtiging hadden gehad, helaas aan een ander stel is gegund. Ze besluiten contact op te nemen om hun huizenjacht nieuw leven in te blazen.

Na een intake bij Spottery gingen ongeveer 300 kaartjes de deur uit. Met vier bewoners kreeg het stel contact over een mogelijke koop en ze wisten uiteindelijk hun droomhuis te kopen. Hoe verliep hun zoektocht naar een nieuw huis?

Wonen in Emmen aan het water

Tijdens de intake werd het direct duidelijk; Gertjan en Ilse hadden een heldere woonwens. Hun nieuwe thuis moest aan het water liggen en in Emmen, het liefst een twee-onder-1-kap of geschakelde woning, ruim en een tuin. De zoekopdracht in Spottery leverde meer dan 500 resultaten op. Nadat de huizen op de kaart werden getoond vielen er direct een groot aantal af, ze liggen niet aan het water. De foto’s, van de huizen worden getoond door een koppeling met Google Maps. Ze krijgen een nog beter beeld van de huizen die ze gaan benaderen. Een paar spreken minder aan en vallen alsnog af. De lijst is gereed!

Persoonlijk verhaal met foto

Gertjan groeide op in Emmen, Ilse woonde nog in Groningen. Samen willen ze een start maken in Emmen. Ze schreven een persoonlijk verhaal, kort maar krachtig, waarom de plek hen zo bevalt. Waarom ze zo graag in de buurt komen wonen. De selectie van huizen was zo gedaan, het persoonlijke bericht kostte iets meer tijd. “Je wilt de bewoner best veel vertellen natuurlijk, maar we hebben het kort gehouden, zodat we alleen de bewoners die interesse hadden om verder te praten meer te vertellen.” aldus Gertjan.

Overvolle inbox 

De eerste dag na het verzenden van de kaartjes ontplofte de mailbox van Gertjan. Het grootste deel van de kaartjes werd binnen een dag gelezen. Ze hadden zelfs de eerste dag direct al een match. “Een van de bewoners wilde met ons in contact komen en was dus geïnteresseerd. Spannend!” aldus Ilse. De match die uiteindelijke leidde tot de aankoop van hun nieuwe huis kwam pas weken na het versturen van de kaartjes. “We hadden met meerdere bewoners contact over een mogelijke aankoop toen deze match nog binnen kwam. Toen ging het snel. Van een taxatie kwam een bod en dat werd geaccepteerd. “Toen we hoorden over Spottery waren we best wel sceptisch; ‘zou het echt werken?’. Toen de eerste reacties binnenkwamen begon het echt te leven. En een paar maanden later hadden we gewoon ons droomhuis! We zijn echt heel blij."

Een nieuw huis! Wat nu?

Het stel gaat deze zomer verhuizen naar hun nieuwe huis. Daarmee is een einde gekomen aan hun zoektocht. Op de vraag aan het het stel wat zij andere huizenzoekers mee zouden willen geven, zijn ze duidelijk: probeer het gewoon. “Voor ons heeft het gewerkt en heel eerlijk, wie kent er niet iemand die via ‘een briefje door de bus’ een huis heeft gevonden?“ Maar ook voor Spottery heeft het stel een aantal bruikbare tips. Een paar dagen geleden kregen het stel nog een mailtje van een bewoner die zijn interesse na maanden nog kenbaar wilde maken. “Wellicht dat we in Spottery onze zoektocht ook kunnen afsluiten zodat ze bewoners die daarna nog matchen direct weten dat we onze droomplek al hebben gevonden.” (Goeie tip Gertjan, gaan we regelen)

Wil je Spottery ook proberen?

Wil je ook je nieuwe thuis vinden? Neem contact met ons op voor een afspraak. In een vrijblijvende intake vertellen we welke huizen passen bij jouw woonwens.


Over de zoektocht van Gertjan en Ilse verscheen een leuk artikel in het Dagblad van het Noorden. Lees het artikel hier.

“Erg handig om op basis van onze wensen direct te zien welke huizen voor ons een serieuze optie zijn. We wilden graag aan het water wonen. Alle huizen werden getoond op een digitale kaart. We visten de huizen die niet aan het water lagen er zo uit.”
Gertjan